18 september 2009

Smarrig bärpaj med cocos!

Var på besök hos svägerskan häromdagen och passade på att ta med lite fika. Testade ett nytt recept på en bärpaj. Den var riktigt god! Kanske ngt att testa i helgen??

Björnbär- och vinbärspaj
4-6 småpajer eller en stor

5 dl cornflakes
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven cocos
1 dl strösocker
125 g smör

Fyllning:
2 dl björnbär
2 dl vinbär (jag tog blåbär istället för vinbär)
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

1. Lägg cornflakes i en skål och krossa dem. Blanda smulorna med mjöl, cocos och socker. Lägg i smöret och arbeta samman till en smuldeg.
2. Blanda samman bären med potatismjöl, socker och vaniljsocker. Smörj formen.
3. Fördela hälften av smulorna i formarna och sedan bärblandningen ovanpå. Avsluta med att smula över den resterande degen. Grädda 200 gr i 15-20 min. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljvisp.
och sedan är det bara att NJUTA!

I morgon är det dags för STOR scrapträff (nästan 300 pers) som bla Arkivet arrangerar, kanske ses vi där!

1 kommentar:

♥ Tack för att du tar dig tid och skriver en rad till mig, det sätter jag stort värde på! :-) *kram* ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...