Var på besök hos svägerskan häromdagen och passade på att ta med lite fika. Testade ett nytt recept på en bärpaj. Den var riktigt god! Kanske ngt att testa i helgen??
Björnbär- och vinbärspaj
4-6 småpajer eller en stor
5 dl cornflakes
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven cocos
1 dl strösocker
125 g smör
Fyllning:
2 dl björnbär
2 dl vinbär (jag tog blåbär istället för vinbär)
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1. Lägg cornflakes i en skål och krossa dem. Blanda smulorna med mjöl, cocos och socker. Lägg i smöret och arbeta samman till en smuldeg.
2. Blanda samman bären med potatismjöl, socker och vaniljsocker. Smörj formen.
3. Fördela hälften av smulorna i formarna och sedan bärblandningen ovanpå. Avsluta med att smula över den resterande degen. Grädda 200 gr i 15-20 min. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljvisp.
och sedan är det bara att NJUTA!
I morgon är det dags för STOR scrapträff (nästan 300 pers) som bla Arkivet arrangerar, kanske ses vi där!
MUMS! Den har jag ätit, mycket god.
SvaraRadera