Gjorde en vit chokladcheesecake på dessertkursen i höstas som jag nu "omvandlat" till en juligare variant som kan passa även vid nyår kanske? Har ingen bild på denna uppdaterade variant, glömde av det i julstöket... men om ni ser på bilden nedan så får ni föreställa er apelsin istället för hallon så ser ni lite hur det skall se ut. Glasen som jag använder är små ljuslyktor från Ikea och det funkar utmärkt!
Receptet:
för 4-5 personer
250 g Kesella
100 g Philadelphia
1 dl Strösocker (kan uteslutas om man tycker det är för sött)
1 st blad gelatin alt gelatinpulver
100 g vit choklad
3-5 st pepparkakor
1 st apelsin
Vispa ihop kesella, osten och socker. Smält chokladen. Vänd ner kesella och ost blandningen, smält gelatin och häll ner i blandningen. Krossa pepparkakor och lägg i botten på glaset och klicka i hälften av cheesecaken i glasen, lägg lite pepparkakor igen och sedan resten av blandningen. Avsluta med att skiva apelsin i små bitar och lägg på varje. In i kylen en stund. Färdigt!
O va gott de ser ut och låter. Båda sorterna verkar helt underbara. Det måste sparas så att jag kan testa de i framtiden. Kram
SvaraRaderaDet ser verkligen smaskigt ut! Kan tänka mig att det blir gott med apelsin också.
SvaraRaderaÖnskar dig allt gott 2010!
kram Milla♥
Det här ska jag nog ta och testa, verkar väldigt gott! Särskilt den vintriga versionen.
SvaraRadera