Har inte tagit någon bild på enbart kokosmuffinsen...
så här ser du de med lite cupcakes...
så här ser du de med lite cupcakes...
Kokosmuffins med "crisp"
16 portioner, normalstora formar
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl olja (brukar ta lite mindre)
1 dl filmjölk eller yoghurt
"Crisp":
100 g smör (brukar ta 60 g efter tips)
100 g smör (brukar ta 60 g efter tips)
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 220°C!
Ställ ut muffinsformar på en plåt. Börja med "crispet": Smält smör i en gryta, rör ner sockret och kokosen. Ställ åt sidan. Sedan smeten: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, rör sedan ner övriga ingredienser i bunken, blanda väl. Fyll formarna till lite mer än hälften med smet, sedan en klick "crisp" på.
Grädda lite längre ner i ugnen i ca 10 minuter.
Kan givetvis göras utan "crisp" på ifall man vill vara lite sundare...
Åh mums, såå goda dom ser ut ;)
SvaraRaderaTack för receptet!!
Kramiz majsan