16 november 2009

Altrade chokladkakor...

Under november månad ser det ut som tomtens verkstad här hemma.. ;-) Det pysslas för fullt! Skall vara med på en julmarknad även i år och det är hög tid att få gjort lite saker till den... Jag har bl.a altrat chokladkakor... Både juliga och icke-juliga... Ni får ursäkta de usla bilderna men det är förskräckligt svårt att hitta ljus i denna månad...





Det kommer snart mer pyssel på bloggen, så snart jag hinner lägga upp....

6 kommentarer:

  1. O va font du har gjort! Jag är så sugen på att pyssla men har inte gjort de på ett år nu och sålt nästan allt jag hade. Men idag har jag faktiskt packat upp de matrialet jag har kvar så innom de närmaste tid kan de nog bli lite pyssel även här.... Kram

    SvaraRadera
  2. Dom är ju jätte snygga! Lycka till på marknaden

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset att altra chokladkakor, det har jag aldrig testat. Tror att det får bli premiär i jul :-)

    SvaraRadera
  4. så kul att du ska vara med på julmarknad! chokladkakorna är jättefina, jag skulle lätt ha köpt!! :)

    SvaraRadera
  5. vad fina de blev och vad kul att se hur kitty blev som stansad.

    kram j

    SvaraRadera
  6. Då ska jag testa absolut testa den! Här kommer receptet på Björnbärscheesecaken. Blir supergod och otroligt vacker i färgerna också!

    Cheesecake med björnbär

    Botten:
    250 g digestivekex
    100 g smör

    Fyllning 1:
    225 g halvtinade osockrade björnbär
    600 g philadelphiaost
    3 stora ägg
    1 dl strösocker

    Fyllning 2:
    3 dl creme fraiche
    3 msk strösocker
    1 msk vaniljsocker

    Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 5 min.

    Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stelnat.

    Blanda creme fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna.

    SvaraRadera

♥ Tack för att du tar dig tid och skriver en rad till mig, det sätter jag stort värde på! :-) *kram* ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...