Sen en tid tillbaka har jag gjort egen müsli och det är något jag ska fortsätta och kan rekommendera!! Dels att den blir så goooood och dels för att jag vet och kan välja vad det ska finnas i den. Inte märkliga tillsatser som man inte vet vad det är...
Du kan ju välja att lägga i vad du vill men här är det grundrecept som jag utgår från (jag tar inte med nötter pga allergi)
1L dinkel-/rågflingor /havregryn
ca 1 dl av varje sort nedan eller så mkt du själv vill ha.
linfrö
pumpakärnor
solrosfrön
mandlar
valnötter
torkad frukt, tranbär
cocos
jag lägger även i en bit av vaniljstång för att få lite go doft och vaniljsmak.
det finns ju även müsli-ingredienser i lösvikt i större mataffärer som man kan köpa och lägga till.
Grovhacka och lägg allt i en långpanna. In och rosta i ugnen på 200 gr. Mellan 10-20 min och rör om då och då.
Med hopp om ett riktigt bra 2011!!
Kram på er!
Hej Pernilla! Tack för din goa kommentar i min blogg! ♥ Håller med dig angående hemgjord müsli! Det har jag också gjort sedan något år tillbaka (liknande ditt recept) och har man väl börjat kan man inte sluta! ;) Såg ditt tidigare inlägg om desserter till nyår.. jag gjorde en Jämtländsk Tiramisu för första gången och den blev mumsig värre! :D Kul att testa nya saker och smaker! :D Ha en fortsatt fin kväll! Kram!
SvaraRaderaHej! Kul att du tittat in. :) Haha. Ja, nu när du säger det så är det nog lite Carrie-känsla över klänningen. Tack för din fina kommentar. Det värmer oerhört mycket. <3
SvaraRaderaLåter himla gott!!
SvaraRaderaTack för receptet och förslag på vad man kan ha i! :D
Jag borde verkligen testa på detta, då jag alltid äter yoghurt på morgnarna.
Stor kram och god fortsättning på dej! :)
//Petra
Hemgjord müsli går ner i min mage också, och gärna någon färsk frukt till också typ granatäpplekärnor.
SvaraRaderaHoppas ni hade det finemang under ledigheterna. Ni var kanske på My Dog? =)
Kram från Prinsessan med ärtan fortfarande på insidan